Poëziecafé Ongerijmd met Nanne Nauta en experimentele poëzie

Poëziecafé Ongerijmd met Nanne Nauta en experimentele poëzie

Door op mrt 17, 2018 in | 0 Reacties

Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
Date(s) - 17/03/2018
15:30 - 17:00

Locatie
Boekhandel Hijman Ongerijmd

Categorieën Geen Categorieën


Zaterdagmiddag 17 maart is in Poëziecafé Ongerijmd Nanne Nauta te gast. Nauta is dichter en uitgever. Zijn uitgeveri crU geeft experimentele en axiomatische poëzie uit.

Welkom in  de wereld van flarfgedichten, asemische poëzie, excelgedichten … Deze middag gaan we ze horen en zien! 

En omdat het Boekenweek is met als thema ‘natuur’, besteden we speciale aandacht aan kastanjes, halsbandparkieten en andere natuurverschijnselen.

Nanne Nauta (1959) publiceerde onder andere: Leven naast halsbandparkieten is een grondrecht (2008), Kruissonnetten (2009), Terzinen (2012), Hyperhaiku’s (2013) en Sudaiku’s (2013).

Hij schrijft vooral experimentele poëzie en staat onder meer te boek als een flarf-dichter. Tijdens zijn studie Franse taal- en letterkunde aan de Universiteit Utrecht was hij een van de oprichters van de Salon Artisanal d’Ecriture (SAd’E), een schrijversgroep in navolging van het experimentele OuLiPo (waartoe o.a. Raymond Queneau en Jacques Roubaud behoren). Hij bedenkt regelmatig nieuwe dichtvormen, zowel autonoom als in opdracht, en brengt deze vormen tot leven in zijn karakteristieke stijl.

Ter gelegenheid van de Poëzieweek 2018 publiceerde Nauta ‘Poëzie heeft gevolgen voor de echte wereld’. Een flarf bewerking van een wetenschappelijke tekst.

Meer over Poëziecafé Ongerijmd, kijk hier.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *