Odilon Redon.La littérature et la musique – excursie

Odilon Redon.La littérature et la musique – excursie

Door op jun 24, 2018 in | 0 Reacties

Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
Date(s) - 24/06/2018
12:00 - 17:30

Locatie
Boekhandel Hijman Ongerijmd

Categorieën Geen Categorieën


Odilon Redon, La liseuse, 1895-1900, particuliere collectie

Odilon Redon.La littérature et la musique. Ga mee op excursie!

Museum Kröller Müller en boekhandel Hijman Ongerijmd organiseren zondagmiddag 24 juni een exclusieve excursie naar de tentoonstelling Odilon Redon.La littérature et la musique. Het schilderij La liseuse (De lezende vrouw) prijkt prominent op alle aankondigingen van de tentoonstelling. Daarom worden alle Arnhemse boekenliefhebbers uitgenodigd voor een bijzondere excursie met o.a. een  Redon College door conservator Renske Cohen ter Vaart.

Odilon Redon (1840-1916) is pastellist, tekenaar, schilder en lithograaf, maar al jong leert hij ook viool en piano spelen en vat hij een liefde op voor literatuur. Redon vindt zijn motieven in literaire en muzikale bronnen van de klassieke oudheid tot Richard Wagner. Van het gevleugelde paard Pegasus tot Salomé en Brünhilde, van Orpheus tot Ophelia. Redon gebruikt deze motieven steeds opnieuw en gebruikt ze als variaties in een muziekstuk. Hij schrijft ook zelf teksten zoals Hommage a Goya waar woord en beeld een geheel vormen.

De tentoonstelling is samengesteld uit 167 werken uit een belangrijke particuliere verzameling, de eigen Redon collectie van het museum en een aantal bruiklenen uit andere collecties. Hierdoor kan La littérature et la musique een ongekende breedte en variëteit aan thema’s laten zien uit Redon’s gehele oeuvre, van zijn krachtig zwart-wit litho’s tot zijn stralende, kleurrijke pastels.

Boekenliefhebbers zullen hun hart ophalen aan deze tentoonstelling. Boekhandel Hijman Ongerijmd en Museum Kröller-Müller hebben voor hen een speciaal programma samengesteld.

PROGRAMMA

12.00 uur vertrek van Station Arnhem Sonsbeekzijde

  • Picknick met introductie op het werk van Redon
  • Bezoek expositie en park
  • Redon College door conservator Renske Cohen ter Vaart en vragenronde
  • Drankje

17.30 uur terug in Arnhem

Aanmelden  

Kaarten a € 25,00 (voor houders van een Museum Jaarkaart) en € 34,00 (zonder Museum Jaarkaart) zijn verkrijgbaar bij Hijman Ongerijmd. Inbegrepen zijn vervoer per touringcar, entree Park Hoge Veluwe en Kröller-Müller Museum, picknick, Redon College en een drankje.

Koop de kaarten voor 27 mei. I.v.m. de huur van de bus moeten we dan de beslissing nemen of de excursie door kan gaan.

Meer informatie: hermien@hijmanongerijmd.nl.

 

 

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *