Literatuurfestival Nieuwe Types 2017

Literatuurfestival Nieuwe Types 2017

Door op jun 21, 2017 in | 0 Reacties

Kaart onbeschikbaar

Datum/Tijd
Date(s) - 21/06/2017 - 24/06/2017
Hele dag

Categorieën Geen Categorieën


Van woensdag 21 tot en met zaterdag 24 juni vindt in de binnenstad van Arnhem de derde editie van het literaire festival Nieuwe Types plaats. Nieuwe Types gaat op zoek naar de staat van het verhaal en onderzoekt vier dagen lang de toekomst van de literatuur. Het festival wordt afgesloten met een verrassende festivalavond. Te gast zijn onder meer cabaretier Micha Wertheim en schrijver Tom Lanoye.

Op zaterdag 24 juni sluiten we Nieuwe Types af met een verrassende festivalavond in en rondom Theater aan de Rijn. Verwacht performances, interviews en voordrachten van zowel grote namen als aanstormende nieuwelingen. De avond wordt geopend met de Staat van het Verhaal. Elk jaar vraagt Wintertuin een schrijver of maker een rede uit te spreken over een prangende, actuele kwestie die de toekomst van de literatuur bepaalt. Dit jaar is de eer aan cabaretier, radiomaker en columnist Micha Wertheim.

Tom Lanoye betreedt het podium met zijn ‘impro-jazz-lit-posse’ Bloednoot. ‘Kunstenares Jantine Wijnja presenteert vanavond haar boek Nederland Nu, een schets van Nederland zoals gezien door de ogen van velen. Esther Naomi Perquin gaat met haar gesprek over het Nederland van nu. Tijdens Q&A with the Grey geven tachtigplussers het publiek levensadvies. Koen Frijns, Marc van der Holst en Gerjon Gijsbers brengen een rockdocumentaire live on stage. Welke problemen kom je tegen bij het vertalen van romans? Literair vertalers Manon Smits en Emilia Menkveld geven tijdens een workshop antwoord op deze vraag. De eerstejaarsstudenten van ArtEZ Creative Writing zoomen in op de werelden van de poëzie, spoken word en poetry slam. De winnaars van dichtwedstrijd Doe Maar Dicht Maar en de Nieuwe Types Afstudeerprijs worden bekend gemaakt.

Bekijk het hele programma op www.nieuwetypes.nl/festivalavond.

FESTIVALAVOND NIEUWE TYPES Datum: zaterdag 24 juni 2017
Aanvang: 20.00u (deuren open 19.30u) Locaties: Theater aan de Rijn (ingang Bartokplein) en Rozet (Kortestraat 16), Arnhem
Entree: € 10,- / € 7,50 (student/CJP/bibliotheekpas)
Kaartverkoop: www.nieuwetypes.nl

Nieuwe Types is een initiatief van Literair Productiehuis Wintertuin (onderdeel van De Nieuwe Oost) in samenwerking met onder meer ArtEZ hogeschool voor de kunsten, Bibliotheek Arnhem, boekhandel Hijman Ongerijmd, boekhandel Het Colofon en WALTER.

Ook te doen tijdens Nieuwe Types…

Van woensdag t/m zaterdag vindt de internationale conferentie en hackaton Post Truth Fiction #1 plaats: een reeks lezingen en werksessies waarin een groep schrijvers, vormgevers, programmeurs e.a. het literaire makerschap openbreekt en op zoek gaat naar nieuwe vormen van schrijven, publiceren en ideeën delen. Op donderdag en vrijdag presenteren de jonge schrijvers uit de talentvolle, derde lichting van de opleiding ArtEZ Creative Writing zich.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *