Maarten van Buuren over zijn vertaling van de Ethica

Maarten van Buuren over zijn vertaling van de Ethica

Door op feb 8, 2018 in | 0 Reacties

Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
Date(s) - 08/02/2018
20:00 - 22:00

Locatie
Boekhandel Hijman Ongerijmd

Categorieën Geen Categorieën


Deze avond is Maarten van Buuren te gast. Hij vertaalde de Ethica van Baruch de Spinoza. Zijn vertaling wordt begeleid door verklarende aantekeningen en een samenvatting. Van Buuren schreef eerder Spinoza. Vijf wegen naar de vrijheid en Spinoza. De essentie. Deze avond helpt van Buuren de aanwezigen de Ethica beter te begrijpen. 

Entree 5,00; aanmelden via hermien@hijmanongerijmd.nl

Baruch de Spinoza (1632-1677) wordt algemeen beschouwd als de invloedrijkste filosoof die ons land ooit heeft gekend. Spinoza’s levenswerk, de Ethica, is een van de belangrijkste, maar ook een van de moeilijkste filosofische teksten die ooit geschreven zijn. In de Ethica onderzoekt Spinoza op welke manier de mens zijn vrijheid kan verwerven – een voor die tijd revolutionaire boodschap.

Maarten van Buuren is uitgegaan van een nauwkeurige analyse van Spinoza’s terminologie. Dat heeft een vertaling opgeleverd die het Latijnse origineel dichter dan ooit benadert en tevens een nieuw en verhelderend licht werpt op de sleutelbegrippen van Spinoza’s denken. De vertaling wordt begeleid door verklarende aantekeningen en een samenvatting.

Ethica
Vertaald door Maarten van Buuren
ambo|anthos € 34,99

 

 

 

 

 

 


Spinoza. Vijf wegen naar de vrijheid
Maarten van Buuren toont de vijf pijlers waarop Spinoza’s denken berust: streven naar zelfbeschikking, ontplooiing van macht, volgen van de intuïtie, samenwerking met anderen en vooral streven naar vrijheid.
ambo|anthos € 19,99

De essentie van Spinoza
In een handzaam gidsje legt Maarten van Buuren op begrijpelijke wijze uit waarom Baruch de Spinoza niet alleen Nederlands belangrijkste denker is geweest, maar waarom hij ook wereldwijd tot de toppers wordt gerekend.
ISVW uitgevers, 14,95

Reserveer hier je boek online.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *