Louise Fresco presenteert ‘De idealisten’

Louise Fresco presenteert ‘De idealisten’

Door op mei 26, 2018 in | 0 Reacties

Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
Date(s) - 26/05/2018
14:00 - 15:30

Locatie
Boekhandel Hijman Ongerijmd

Categorieën Geen Categorieën


Deze zaterdagmiddag presenteert Louise Fresco haar roman De idealisten. Ze vertelt over het boek en de samenhang met de twee voorgaande romans. Daarna is er ruimte voor het stellen van vragen en signeren. 

Entree vrij. 

Louise O. Fresco is bestuursvoorzitter van Wageningen University & Research Centre en columniste voor NRC Handelsblad. Ze schreef onder meer de roman De utopisten (shortlist Libris Literatuurprijs) en haar magnum opus Hamburgers in het paradijs. 

De idealisten vertelt het verhaal van dokter Benjamin Marcus en zijn jonge, gehandicapte patiënt Ndidi op een afgelegen missiepost, tegen de achtergrond van een overweldigende natuur, een mythische rivier en dreigende droogte.
Dr. Marcus, zelf kind van joodse vluchtelingen, ooit uit idealisme naar Afrika vertrokken, is in de loop der jaren steeds meer gaan twijfelen over het nut van zijn wetenschappelijke aanpak. Ndidi, gevangen tussen bijgeloof en nieuwsgierigheid, zint op een manier om te ontsnappen aan zijn lot.
In het tijdbestek van slechts een dag en een nacht worden hun levens, en die van de andere dorpelingen, echter volkomen overhoopgegooid. Wordt het wankele menselijke evenwicht in één klap weggevaagd?
Louise O. Fresco bewees met De kosmopolieten en De utopisten al dat zij als geen ander in ons taalgebied in staat is de menselijke behoefte aan engagement en verantwoordelijkheid literair te verwoorden. Ook in De idealisten staan menselijke idealen en de daarmee gepaard gaande verwarring centraal.

De idealisten is een onvergetelijk verhaal over geloof en ratio, bijgeloof en wetenschap, maar bovenal over de kracht van menselijke idealen en de betekenis van hoop.

Louise O. Fresco (1952) is schrijver, wetenschapper en columnist voor NRC Handelsblad. Ze schreef verschillende boeken, waaronder Hamburgers in het paradijs, haar magnum opus over voeding en eten. Tot haar veelgeprezen literaire werken behoren onder meer de novelle De tuin van de sultan van Rome en de romans De kosmopolieten en De utopisten (shortlist Libris Literatuurprijs).

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *