Koos van Zomeren met ‘Alle vogels’

Koos van Zomeren met ‘Alle vogels’

Door op okt 29, 2017 in | 0 Reacties

Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
Date(s) - 29/10/2017
14:30 - 16:00

Locatie
Boekhandel Hijman Ongerijmd

Categorieën Geen Categorieën


Zondagmiddag 29 oktober is Arnhems’ bekendste schrijver Koos van Zomeren te gast. Zijn laatste boek Alle vogels is een prachtig geïllustreerd overzicht van al zijn verhalen over vogels. Recent ontving Van Zomeren de Jan Wolkers oeuvreprijs. Deze middag leest van Zomeren voor en gaat hij in gesprek met taal- en natuurliefhebber Gerard Herbers en aanwezigen. 

Via een kort filmpje maken we kennis met illustrator Eric van Ommen die zorgde voor de mooie penseeltekeningen in Alle vogels.

Entree 5,00; aanmelden via hermien@hijmanongerijmd.nl

Zoals Koos van Zomeren in de verantwoording bij dit boek schrijft komen overal in zijn oeuvre ‘vogels voorbij, zoals vogels maar al te vaak voorbijkomen: terloops, maar niet onopgemerkt’. Alles wat Van Zomeren ooit over vogels heeft geschreven, van zijn eerste stuk over de huismus voor Nieuwe Revu uit 1977 tot aan Het verlangen naar klapekster uit 2014, is nu gebundeld en voorzien van speciaal voor deze uitgave gemaakte penseeltekeningen van Erik van Ommen. Alle vogels is het ultieme vogelboek waarin de verbeelding net zozeer bezongen wordt als de vogel in al zijn verschijningen. Wad, weide of woud, waar Van Zomeren zich ook bevindt om vogels te observeren, elke vogel blijkt toch ook weer iets te zeggen over de mens en de wereld waarin we leven.

Jan Wolkers Prijs
Alle ‘groene’ boeken komen jaarlijks voor bekroning in aanmerking. Onverschillig of het een roman, dichtbundel, kinderboek of (semi-) wetenschappelijk werk is. Zolang de natuur maar de hoofdrol speelt.  De jury van de Jan Wolkers Prijs bestaat uit Allard Stapel (Wereld Natuur Fonds), Karina Wolkers, Jean-Pierre Geelen (de Volkskrant) en Anneke Naafs (Vroege Vogels).

Van Zomeren ontving 15 oktober j.l. de Jan Wolkers oeuvreprijs, want: ‘In zijn eentje heeft hij het Nederlandse natuurschrijven naar een nieuwe dimensie getild.’ (Jean Pierre Geelen, juryvoorzitter).

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *