Jos Palm over De gewone man

Jos Palm over De gewone man

Door op okt 22, 2017 in | 0 Reacties

Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
Date(s) - 22/10/2017
14:30 - 16:00

Locatie
Boekhandel Hijman Ongerijmd

Categorieën Geen Categorieën


Historicus en journalist Jos Palm dook in de geschiedenis van gewone mensen. Hij laat zien waar het onbehagen van veel gewone mensen vandaan komt. De Maand van de Geschiedenis heeft dit jaar als thema ‘geluk’. Wat betekent dat voor de gewone man?

Entree 5,00, graag aanmelden via hermien@hijmanongerijmd.nl

In de geschiedenisboeken kom je hem meestal niet tegen: de gewone man. Toch was hij er altijd al. Historicus Jos Palm zocht hem op en beschrijft het leven van ‘gewone mannen’ door de hele geschiedenis. Vanaf de vroege oudheid tot het heden, vanaf het moment dat hij rechtop kan lopen totdat hij thuis op de bank mag zitten. We zien hem als slaaf, horige, arbeider en kleine sappelaar. We leven met hem mee op de slagvelden van Waterloo en Verdun. Palm laat zien hoe hij zich liet misleiden door Napoleon, Hitler en Stalin, en ook hoe hij uiteindelijk het meest gaat verwachten van de democratie. Brood, spelen en stemrecht, en af en toe een extra pilsje of complimentje: dat is voldoende. Op basis van historische bronnen en egodocumenten vertelt Jos Palm het verhaal van de kleine, gewone mensen, hun problemen, verlangens en onvrede. Verplicht leesvoer dat laat zien waar het onbehagen van onze tijd vandaan komt.

Jos Palm (1956) is historicus en journalist. Hij schrijft voor Trouw en het Historisch Nieuwsblad en is redacteur en presentator van OVT, het radioprogramma van de VPRO. Eerder verschenen van hem onder andere Moederkerk, over de ondergang van het roomse leven in Nederland en Oerend hard, over het onmogelijke høkersleven van Ben Jolink.

De gewone man verschijnt 2 oktober en kost 19,99.

Bestel online. 

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *