Independent Bookstore Day – hele dag aanbiedingen en optredens

Independent Bookstore Day – hele dag aanbiedingen en optredens

Door op apr 14, 2018 in | 0 Reacties

Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
Date(s) - 14/04/2018
Hele dag

Locatie
Boekhandel Hijman Ongerijmd

Categorieën Geen Categorieën


Independent Bookstore Day is het feest van de zelfstandige boekhandels. Zaterdag 14 april wordt het in Nederland gevierd. Hijman Ongerijmd is ook een geheel zelfstandige boekwinkel, waar we zelf inkopen en ons laten leiden door de voorkeuren van onze boekverkopers en klanten. Dus wij doen mee.

Tijdens Bookstore Day kun je speciale uitgaven vinden in de boekhandel, alleen op die dag te koop. Het zijn exclusieve uitgaven, gesigneerde publicaties of dagdeals, in kleine oplagen. Schrijvers lezen voor en treden op.

programma zaterdag 14 april

9.30 uur       scoor de mooiste aanbiedingen!
Om 9.30 uur gaat de winkel open en liggen de mooiste aanbiedingen voor je klaar. Reserveren is niet mogelijk, dus wie vroeg z’n bed uitkomt heeft de meeste kans.

 

11.00 uur     vers van de pers: ‘Arnhem gezien door Crone’
Deze zaterdag verschijnt ‘Arnhem gezien door Crone’. Wat maakt dit boek zo extra Arnhems? Met auteur en Arnhem-Direct blogger Kees Crone en Arnhem liefhebber Bob Roelofs. Vanaf dat moment ligt het boek met columns en foto’s van het naoorlogse Arnhem in de winkel voor 15,00. 

12.00 uur     de grote ‘Arnhem gezien door Crone kwis’
Test je kennis van het naoorlogse Arnhem en win een gesigneerd boek. Wie durft!

12.30 uur     workshop ‘Geheime Bananenboodschappen’
Kim Waninge presenteert het Bananenboek met een erg lekkere workshop. Het Bananenboek verschijnt officieel eigenlijk 18 april, maar voor Hijman Ongerijmd organiseert uitgever Loopvis deze speciale pre-launch.
let op van de opbrengst van ieder boek gaat € 1,00 naar het WNF.

 

13.30 uur     filosofenduo Arjen Kleinheerenbrink en Simon Gusman
‘Avonturen bestaan niet’ heet hun boek. Over deze stelling gaan ze graag in gesprek!

Heeft het leven eigenlijk een doel? Volgens Kleinheerenbrink en Gusman is het een illusie dat de wereld en het leven dezelfde structuur zouden hebben als de verhalen die wij erover vertellen. We maken zelf een avontuur van onze belevenissen, terwijl dat eigenlijk niet zo is.

 

14.00 uur     wonen in een tiny house?
Monique van Orden geeft tips & tricks voor duurzaam wonen op de vierkante meter.

Steeds meer mensen willen anders wonen en leven. Een tiny house is een mooi en slim ontworpen, vaak duurzaam gebouwd huisje dat stukken goedkoper is dan een traditioneel huis. Minder woonoppervlakte, maar meer vrijheid! Hoe pak je dat aan?

 

15.00 uur     Corine Koole over de zeven wetten van de liefde
De auteur van de Lust&Liefde rubriek in de Volkskrant over hoe je jouw grote liefde kan behouden.

Corine Koole deelt haar unieke kennis over de liefde, beschrijft de schoonheid ervan, maar ook de jaloezie, pijn en het gemis, en werpt daarmee een nieuw licht op de liefde. Welke drie fasen kent verliefdheid? Wat zijn de kenmerken van een grote liefde en over welke eigenschappen moet je beschikken om jouw liefde in stand te kunnen houden? Wat hou je over als je alle franje weghaalt, wat is de onmisbare kern van alle liefde? En aan welke voorwaarden voldoet goede seks?

16.00 uur     Hans Maarten van den Brink
Een goed gesprek over de klassieker Dijk en eerder werk.

Zijn laatste roman Dijk is zo’n roman die nog maar weinig wordt geschreven, een roman die zich traag voltrekt en in een zakelijke en toch beminnelijke stijl het verleden tot leven wekt. Dijk doet denken aan novellen van F. Bordewijk en Willem Elsschot. Vandaar dat Dijk nu al een klassieker wordt genoemd.

17.00 uur     muzikale afsluiting met de Stadscompagnie
Optreden van het Arnhemse overdagkoor met als motto ‘plezier hebben en brengen’.

Surprise time          win een boek
Onverwacht nodigt presentator Jacques Janssen je uit voor een spelletje en wie weet…

 

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *