Hartzeeravond met liefdesfilosoof Jan Drost

Hartzeeravond met liefdesfilosoof Jan Drost

Door op feb 14, 2018 in | 1 reactie

Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
Date(s) - 14/02/2018
20:00 - 22:00

Locatie
Boekhandel Hijman Ongerijmd

Categorieën Geen Categorieën


Sinds zijn eerste boek Het romantisch misverstand wordt Jan Drost beschouwd als liefdesfilosoof. Zijn eigen relatie wist hij er niet mee heel te houden. Over dat liefdesverdriet schreef hij Als de liefde voorbij is. Vandaag – Valentijnsdag – geeft hij voor ons een Liefdescollege. 
Met een muzikaal welkom van het Liefdesliederenkoor en een poëtische verrassing.

Entree 5,00. Aanmelden via hermien@hijmanongerijmd.nl

Jan Drost (1975) is schrijver, filosoof en muzikant. Hij heeft zich gespecialiseerd in cultuurfilosofie, met name de filosofie van de liefde. Hij treedt op met het muzikale theatercollege Plato Was Een Spice Girl en is verbonden aan The School of Life. Hij schrijft voor verschillende media, waaronder NRC Handelsblad, Trouw, de Volkskrant en Filosofie Magazine. Eerder verscheen van hem Het romantisch misverstand (2011) en Denken helpt (2015).

Over  Als de liefde voorbij is (2017)
Wat als je geliefde jou van het ene op het andere moment verlaat –, terwijl hij of zij wat jou betreft had mogen blijven? Het overkomt velen – zo ook Jan Drost. Na een relatie van tien jaar bleef hij achter met zichzelf, zijn herinneringen en de vraag: wat nu? Bloedeerlijk en rauw neemt Jan Drost je mee door alle stadia van zijn liefdesverdriet en probeert ze te duiden met behulp van filosofie, muziek, films en literatuur. Waarom doet liefdesverdriet zo allesverzengend veel pijn? Waarom is het zo moeilijk om door te gaan? En hoe doe je dat, doorgaan? En hoe beter niet? Jan Drost sleept je erdoorheen als een troostende vriend.
Als de liefde voorbij is is zowel een persoonlijk als universeel verhaal over liefde, afscheid nemen en opnieuw beginnen. Maar vooral is het een pleidooi voor een manier van leven waarin liefhebben, leren liefhebben en blijven liefhebben centraal staan. Voor een leven waarin we niet alleen zijn en, als het even kan, niet alleen laten.

Het Liefdesliederenkoor is een amateurkoor met ambitie en een grote liefde voor klassieke muziek. Het repertoire varieert van middeleeuws tot modern, en van a capella gezongen stukken tot grote werken met orkestbegeleiding. Het Liefdesliederenkoor is een gemengd koor met ongeveer 30 leden. In de 25 jaar dat het koor bestaat is het gedirigeerd door Marc Buijs. Deze avond komt een deel van het koor optreden. Lees hier meer over het koor.

 

    1 Reactie

  1. Graag ontvang ik de nieuwsbrief. Met vriendelijke groet.

    Annemarie van Velzen

    08/01/2018

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *