De geschiedenis van het pand van de boekhandel – met een rondleiding

De geschiedenis van het pand van de boekhandel – met een rondleiding

Door op dec 16, 2017 in | 0 Reacties

Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
Date(s) - 16/12/2017
10:30 - 12:00

Locatie
Boekhandel Hijman Ongerijmd

Categorieën Geen Categorieën


Zaterdagmorgen 16 december vertelt Margo Klijn over de geschiedenis van het pand van de boekhandel. Die ochtend zijn ook plekken die anders niet voor publiek toegankelijk zijn, te bezichtigen.

Margo Klijn schreef Plaats van ontmoetingen. De geschiedenis van Grote Oord 15 te Arnhem (1482-2017), een boek over de geschiedenis van het pand van de boekhandel. Tijdens een informele bijeenkomst vertelt Margo wat meer over het pand en de bewoners.

Het pand van de boekhandel dateert uit de 15e eeuw. Inmiddels is het een Rijksmonument vanwege de ouderdom en omdat de bouwgeschiedenis zo mooi is af te lezen. Tijdens een rondleiding door het pand zijn o.a. het oude keldergewelf en de zolder met de bijzondere kapconstructie te zien. Daarnaast zijn er nog veel interessante details die ons iets vertellen over de geschiedenis.

Zaterdag 16 december, 10.30 – 12.00 uur = VOL. De entree is vrij, maar aanmelden verplicht. Dat kan via hermien@hijmanongerijmd.nl 

Grote Oord 15. Let op de ‘valse’ verdieping, de kroonlijst en het wolfseind. Het pannendak heeft een ‘knik’.

I.v.m. de rondleiding kunnen maximaal 10 mensen deelnemen, bij meer belangstelling organiseren we een extra bijeenkomst.

Dus meld je gewoon aan en je hoort snel van ons!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *