De Ongerijmde Box 5 met Gaby Hutjes

De Ongerijmde Box 5 met Gaby Hutjes

Door op dec 11, 2014 in | 0 Reacties

Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
Date(s) - 11/12/2014 - 17/01/2015
Hele dag

Locatie
Boekhandel Hijman Ongerijmd

Categorieën Geen Categorieën


hijman_gaby_eM__JPM2135Van 11 december 2014 t/m 17 januari 2015 exposeert kunstenaar Gaby Hutjes bij Hijman Ongerijmd. Voor De Ongerijmde Box 5 liet zij zich inspireren door Het eind van het verhaal, de enige roman van (zeer) korte verhalen schrijfster Lydia Davis. Het resultaat is de tekening “collect me if I am wrong”. Verspreid door de winkel zijn meer tekeningen van Gaby te zien, die gaan over vondsten en het geheugen. De opening van de expositie is 11 december, 20.00 uur.

Gaby Hutjes liet zich voor de Ongerijmde Box inspireren door Het eind van het verhaal, van Lydia Davis. De hoofdpersoon van het boek graaft in haar geheugen om een reconstructie te maken van haar obsessieve gevoelens voor een man. Ze vraagt zich af hoe betrouwbaar onze herinneringen eigenlijk zijn. En wat we van onszelf weten. Een tweede verhaallijn in dit boek is van een schrijfster die orde probeert te scheppen in haar verhaal en daartoe schuift met de volgorde en plaats van feiten en herinneringen, in de hoop grip te krijgen op de werkelijkheid van het verhaal.

Gaby Hutjes over haar werk: ‘Ik heb een passie voor het heel kleine, het onopvallende of het schijnbaar betekenisloze. Verwondering over het groeien van een steen, het bewegen van de zon, de kwaliteiten van een plek of iets in de natuur vormt vaak aanleiding voor een tekening, grafiek of ruimtelijk werk. Soms zit de camera daar nog tussen. Door het voorwerp van fascinatie van buiten af te tasten en me heel groot voor te stellen, probeer ik er letterlijk in door te dringen om zo de essentie te leren kennen. Dat aftasten gebeurt al tekenend. De tekeningen die ik in Hijman Ongerijmd laat zien, gaan over vondsten en het geheugen.’

Oproep

Voor het werk dat in de etalage komt, vraagt Gaby mensen om schatten te delven uit hun geheugen: iets wat ze ooit op straat hebben gevonden en mee naar huis hebben genomen. Mensen kunnen tot 20 november reageren via http://enquetemaken.nu/r/1nloc. Uit een selectie van de reacties maakt Gaby een serie tekeningen.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *