Broeder Dieleman soloconcert

Broeder Dieleman soloconcert

Door op mei 13, 2018 in | 0 Reacties

Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
Date(s) - 13/05/2018
14:30 - 16:00

Locatie
Boekhandel Hijman Ongerijmd

Categorieën Geen Categorieën


Broeder Dieleman geeft zondagmiddag 13 mei een soloconcert bij Hijman Ongerijmd. Op zijn cd’s Alles is ijdelheid, Gloria, Uut D’n Bron zijn heerlijke poëtische songs te horen, maar live is natuurlijk nog veel meer fijner. Kaarten á 7,50 verkrijgbaar in de winkel! 

Dieleman schrijft poëtische folkliedjes over de wereld om hem heen. Hij bezingt in Zeeuws-Vlaams dialect de vogels, het landschap en zijn familie. Zijn songs en eigen stijl zijn nationaal en internationaal geprezen door pers, publiek en uiteenlopende muzikanten als Bonnie Prince Billy (waar hij een single mee opnam), Blaudzun, Het Zesde Metaal, Bløf, Kris Kristofferson etc.

Eigenlijk heet Broeder Dieleman gewoon Tonnie. Hij zingt over zonde, zaligheid en zeewind. Zijn Debuutalbum uit 2012 heette Alles is ijdelheid. Zijn album Gloria uit 2014 is opgenomen in zijn woonkamer terwijl de kinderen naar school waren en vertelt het verhaal van een zoektocht naar helderheid in een verwarrend leven. Zijn poëtische, sobere teksten werken hierdoor soms vervreemdend, maar staan ongekend dicht bij het gevoel dat hij wil beschrijven.

Broeder Dieleman heeft een grote hekel om als ‘randprogramma’ te worden gebruikt, hij zoekt naar publiek dat de tijd neemt om te luisteren. Dat gaat deze middag helemaal goed komen. Ons podium is helemaal voor hem!

Onbekend met de muziek van Broeder Dieleman? Luister hier naar zijn ballade Zilverspa.

 

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *