Brandt en Van Rossem in dialoog over Pierre Boulez

Brandt en Van Rossem in dialoog over Pierre Boulez

Door op sep 26, 2015 in | 2 reacties

Kaart onbeschikbaar

Datum/Tijd
Date(s) - 26/09/2015
16:00 - 17:30

Locatie
Boekhandel Hijman Ongerijmd

Categorieën Geen Categorieën


HION_PMSOp zaterdagmiddag 26 september is er in de Salon classique een bijzondere happening voor de klassieke muziekliefhebber Musicoloog Maarten Brandt, auteur van ‘Wegen naar Boulez’ gaat dan in gesprek  met componist Andries van Rossem over Pierre Boulez.

Deze dialoog over Pierre Boulez tussen twee gelijkgestemde en toch verschillende zielen belooft een bijzondere happening te worden! De tweespraak zal ongeveer een uur duren. Tussendoor zullen er enkele werken van Boulez ten gehore worden gebracht. Aansluitend is er de gelegenheid tot vragen stellen en is er ruimte voor een signeersessie door Maarten Brandt voor de in mei jl. verschenen heruitgave van ‘Wegen naar Boulez’.

De toegang is vrij en u bent van harte welkom! Alvast inlezen? Het boek ‘Wegen naar Boulez’ is al verkrijgbaar bij onze boekhandel en online te bestellen.

Brandt, Wegen naar BoulezMaarten Brandt, ‘Wegen naar Boulez’.
Uitgeverij Nieuwe druk, € 22,50.

 

 

 

 

 

 

 

De componist, dirigent en essayist Pierre Boulez (1925) behoort tot de meest spraakmakende muzikale persoonlijkheden van tegenwoordig. Het oorspronkelijk in 1995 verschenen boek ‘Wegen naar Boulez’ met openhartige interviews van Maarten Brandt is nog onverminderd een voorbeeldig introductie in de fascinerende wereld van deze veelzijdige kunstenaar die een bijzondere relatie met het traditionele erfgoed onderhoudt.

Onlangs is het eerste officiële exemplaar van ‘Wegen naar Boulez’ uitgereikt aan Etty Mulder, emeritus hoogleraar musicologie en vergelijkende kunstwetenschappen alsmede presidente van de Stichting Pierre Boulez.

Mulder over deze heruitgave: ‘…dit boek is het klassieke werk over Boulez in het Nederlandstalige vakgebied van de muziek’.

 

    2 Reacties

  1. Mooie aankondiging. Hartelijk dank! Het wordt vast een boeiende bijeenkomst. Ik verheug me enorm op de dialoog met Andries van Rossem. Hij is een ideale gesprekspartner.

    Maarten Brandt

    05/09/2015

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *