Boekpresentatie ‘Afzien’ met eerste exemplaar voor Ahmed Marcouch

Boekpresentatie ‘Afzien’ met eerste exemplaar voor Ahmed Marcouch

Door op mrt 15, 2018 in | 0 Reacties

Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
Date(s) - 15/03/2018
18:30 - 20:00

Locatie
Boekhandel Hijman Ongerijmd

Categorieën Geen Categorieën


Boekpresentatie Afzien. Het eerste exemplaar voor Ahmed Marcouch.

Donderdagavond 15 maart presenteert Roelie Bosselaar haar debuutroman Afzien. Het gaat om een autobiografische roman rond het thema huiselijk geweld. De presentatie wordt daarom samen met de stichting Moviera vormgegeven. Burgemeester Ahmed Marcouch neemt het eerste exemplaar in ontvangst.

De avond begint 19.00 uur, inloop v.a. 18.30 uur.
Entree vrij. Graag even aanmelden via de organisatie: afzien@roeliebosselaar.nl.

Voor de aanwezigen is er deze avond een boek verkrijgbaar. Anderen moeten even wachten, de boekverkoop start officieel 21 mei. Het boek kost € 19,95 en van elk verkocht boek gaat € 1,00 naar Steunfonds Moviera. Met de opbrengst gaat zij kinderen in de opvang een fijne dag bezorgen zodat ze even hun problemen kunnen vergeten.

Het verhaal van Afzien
Marloes is een jonge vrouw die naar Israël reist om in een kibboets te gaan werken. Daar wordt ze verliefd en gaat een spannende relatie aan. Maar dat had ze beter niet kunnen doen…
Marloes raakt steeds meer geïsoleerd. Ze verliest de grip op het leven en een realistisch beeld van hoe een gelijkwaardige relatie hoort te zijn. Door druk van haar omgeving vindt ze uiteindelijk de moed om een eind te maken aan haar uitzichtloze situatie.
Het boek geeft een intrigerend beeld van Israël en het kibboetsleven in de jaren ’80 en ’90. Een deel van het verhaal speelt zich af in New York en uiteindelijk vindt in Nederland de ontknoping plaats. Aan het eind is het ontroerend te lezen hoeveel mensen zich hard maken en zich inzetten om hulp te bieden. En met succes!

Afzien is een pakkend en heftig verhaal dat leest als een trein. Je kunt je werkelijk voorstellen dat dit jou overkomt. Marloes komt er goed vanaf maar er zijn ook nu nog genoeg vrouwen in een vergelijkbare situatie. Voor hen is dit boek een hart onder de riem.

De auteur vertelt met dit verhaal over haar eigen ervaring met geweld in een relatie. ‘Huiselijk geweld is voor de meesten van ons zo moeilijk voor te stellen, gelukkig,’ zegt Roelie, ‘maar je kunt je makkelijk in mijn verhaal verplaatsen. Het geweld sluipt erin en het wordt steeds moeilijker om dat proces te veranderen. Dat het een hele strijd is om uit zo’n relatie te ontsnappen wordt in het boek wel duidelijk…’

Ondanks het beladen thema is het boek geen dramatisch verhaal. Het is ook een feest van herkenning voor iedereen die weleens in Israël of het Midden Oosten is geweest!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *