Een avond met Tom Lanoye

Een avond met Tom Lanoye

Door op mrt 13, 2018 in | 0 Reacties

Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
Date(s) - 13/03/2018
20:00 - 22:00

Locatie
Boekhandel Hijman Ongerijmd

Categorieën Geen Categorieën


Tom Lanoye is deze avond ter gelegenheid van de Boekenweek bij ons te gast! Hij zal worden geïnterviewd door Max Urai (zelf schrijver van o.a. toneelteksten). En als het even kan is er muziek en voordracht van Creative Writing studenten.

Entree 5,00. Aanmelden via hermien@hijmanongerijmd.nl

Tom Lanoye (1958) woont en werkt in Antwerpen en Kaapstad. Hij staat bekend als romancier, theaterauteur, dichter, scenarist en performer. Hij is vertaald in meer dan vijftien talen, er zijn stukken van hem gespeeld in twintig landen en hij schreef bestsellers als Kartonnen dozen, Ten oorlog en Gelukkige slaven. In 2012 schreef hij het Boekenweekgeschenk Heldere hemel. In 2014 ontving hij voor zijn oeuvre de Constantijn Huygensprijs.

Over zijn laatste roman Zuivering

In zijn laatste boek Zuivering is hoofdpersoon Gideon Rottier een einzelgänger met een spraakgebrek en een uitzonderlijk beroep: hij maakt huizen schoon na brand, overstroming of zelfmoord. Zijn nieuwe collega, de vluchteling Youssef, redt hem het leven. In ruil belooft Gideon de zorg op zich te nemen voor Youssefs gezin, in een wereld die met de dag vijandiger en gewelddadiger lijkt te worden.

Zuivering is bevolkt met onvergetelijke personages die elkaar bekampen en beminnen, tegen de achtergrond van ‘een versleten en uiteenvallend continent’. Een hard en heftig boek voor harde en heftige tijden.

Tom Lanoye. Zuivering.
Prometheus. 24,99.

bestel online klik hier

 

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *