Avond met Charlotte Mutsaers: ‘Kroketten met Mutsaers’

Avond met Charlotte Mutsaers: ‘Kroketten met Mutsaers’

Door op jan 12, 2018 in | 0 Reacties

Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
Date(s) - 12/01/2018
20:00 - 22:00

Locatie
Boekhandel Hijman Ongerijmd

Categorieën Geen Categorieën


Charlotte Mutsaers, 1983

Kroketten met Mutsaers

Vrijdagavond 12 januari openen we het nieuwe activiteitenseizoen met een feestelijk programma. Charlotte Mutsaers, de grande dame van de Nederlandse literatuur is onze gast. Onlangs verraste ze met een boek én een debuut als zangeres. Ingrediënten van deze avond: interview, muziek, voordracht én kroketten.

entree: 5,00 (incl. welkomstdrankje en snacks); aanmelden via hermien@hijmanongerijmd.nl.

Charlotte Mutsaers vierde eind 2017 haar 75e verjaardag. Ze heeft zowel proza als poëzie geschreven en kreeg eerder de Constantijn Huygensprijs en de P.C. Hooftprijs, en ze denkt niet aan ophouden met schrijven.

Haar laatste boek ‘Harnas van Hansaplast’ is een indrukwekkende zoektocht naar haar enige broer: een kluizenaar die te slim en onaangepast voor deze wereld was. Haar onderzoek naar haar vreemde maar toch zo nabije broer geeft uiteindelijk een ‘zelfportret in diapositief’.

Ook bracht ze, samen met Louis Gauthier het album ‘Rikkelrak’ uit, met gedichten begeleid door o.a. Benjamin Herman. Dit album vormt een muziek-trilogie met albums die Gauthier eerder met Gerrit Komrij en Jules Deelder maakte.

Op verzoek van Charlotte maken we er een gezellige avond van. Met als ingrediënten: een goed interview, muziek, poëzie, voordracht van jonge schrijvers. En kroketten natuurlijk. Logisch voor de lezers van ‘Harnas van Hansaplast’, en anderen gaan het deze avond wel begrijpen.

 

Charlotte Mutsaers (1942) studeerde Nederlands, voltooide de Rietveld Academie en gaf er daarna les. Ze was succesvol als beeldend kunstenaar, maar na een grote tentoonstelling van haar werk in Gemeentemuseum Arnhem in 1985 besloot ze zich toe te leggen op schrijven.

Harnas van Hansaplast
Das Mag, 20,99.

Rikkelrak
een prachtige openklap-lp waar een cd bij is inbegrepen
Das Mag, 24,95.

reserveer hier online.

 

 

 

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *