Antony Beevor naar Arnhem! Met ‘De Slag om Arnhem’

Antony Beevor naar Arnhem! Met ‘De Slag om Arnhem’

Door op apr 23, 2018 in | 0 Reacties

Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
Date(s) - 23/04/2018
19:30 - 22:30

Locatie
Eusebius kerk

Categorieën Geen Categorieën


Historicus Antony Beevor komt met een nieuw standaardwerk over de Slag om Arnhem: een uitputtende geschiedschrijving met alle militaire details en aandacht voor de menselijke verhalen. Maandagavond 23 april zal hij in Arnhem zijn boek aanbieden aan burgemeester Marcouch en vervolgens zal hij worden geïnterviewd door Robert Voskuil, Ridder in de Orde van Oranje Nassau en autoriteit op het gebied van de Slag.

Dit evenement wordt georganiseerd door uitgever Ambo|Anthos, samen met de Stichting War Requiem/Bridge to the Future, Airborne Museum, Boekhandel Hijman Ongerijmd en Boekhandel Meijer en Siegers. 

Kaarten € 10,00. Direct online kopen kan via Ambo|Anthos, klik dan hier. En verkrijgbaar via de boekhandel.

De Slag om Arnhem is het meesterwerk van de Britse militair historicus Antony Beevor. Op maandag 23 april geeft wordt het gepresenteerd in Arnhem nabij de John Frostbrug. Het eerste exemplaar wordt overhandigd aan burgemeester Ahmed Marcouch. e Slag om Arnhem is een nationaal trauma. Een van de meest grootschalige luchtlandingen uit de oorlog, een heroïsche strijd die negen dagen duurde, een catastrofale misrekening van de Britten en de laatste overwinning van Adolf Hitler. De gevechten vonden plaats van 17 tot 26 september 1944 als onderdeel van Operatie Market Garden en moesten de genadeslag voor de nazi’s betekenen. Maar de slag draaide voor de geallieerden uit op een mislukking doordat de brug over de Rijn niet kon worden ingenomen. Het noorden van Nederland werd niet bevrijd, waarop de dramatische Hongerwinter volgde.

In zijn boek De Slag om Arnhem geeft eminent historicus en meesterverteller Antony Beevor, met veel oog voor de militaire en politieke beslissingen, een compleet beeld van het strijdveld rondom Arnhem. Gebruikmakend van nieuw Brits, Amerikaans, Pools, Duits én Nederlands archiefmateriaal schetst hij de lotgevallen van soldaten en burgers en ontdoet hij deze beroemde veldslag van zijn mythen.

Antony Beevor. De slag om Arnhem.
Ambo|Anthos, 29,99.

Verschijnt 19 april. Ga hier naar online bestellen

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *