Adriaan van Dis in Koepelcollege

Adriaan van Dis in Koepelcollege

Door op sep 22, 2017 in | 0 Reacties

Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
Date(s) - 22/09/2017
20:00 - 22:00

Locatie
Koepelkerk

Categorieën Geen Categorieën


Vrijdagavond 22 september komt Adriaan van Dis naar Arnhem. Hij is dan te gast in het Koepelcollege, georganiseerd door Bibliotheek Arnhem, Het Colofon en Hijman Ongerijmd.
Van Dis’ meest recente roman ‘In het buitengebied’ leent zich voor een persoonlijk gesprek. Over afzondering en kwetsbaarheid en over de grote veranderingen die zich in Nederland voltrekken. Deze thema’s worden aangesneden in een persoonlijk interview met Van Dis.
Gezien het persoonlijke, intieme karakter van deze aanpak zijn bij dit Koepelcollege minder plaatsen beschikbaar dan anders. Reserveer uw plaats daarom tijdig.

Entree: € 12,50; kaarten via www.bibliotheekarnhem.nl en boekhandels Het Colofon en Hijman Ongerijmd.

Over ‘In het buitengebied’
‘In het Buitengebied’ is een roman over alleen wonen. Een schrijver heeft zich gevestigd in een afgelegen vallei – ver van de stad en zijn vrienden. De stilte is tastbaar. In de lente hoort hij de vliesjes van de haagbeuk knappen, maar het sterkst klinkt een tergende binnenstem die de man confronteert met zijn angsten en obsessies. Van Dis toont in deze roman-in-verhalen hoe kwetsbaar eenzaamheid kan zijn en hoe obsessief het verlangen naar de dood. Ook geeft hij in In het Buitengebied een prachtig tijdsbeeld van een veranderend Nederland. Niet altijd even vrolijk, al weet Van Dis het met zijn ironie en zelfspot gelukkig licht te houden. Ja, vrolijk zelfs.

Over Adriaan van Dis
Adriaan van Dis (1946) groeide op in Bergen, te midden van halfzussen en ouders met een Indische (oorlogs)geschiedenis. Hij debuteerde in 1983 met de novelle ‘Nathan Sid’, bekroond met het Gouden Ezelsoor. In de beginjaren negentig schreef hij een aantal reisromans, waaronder Het beloofde land en In Afrika. In 1994 verscheen de uiterst succesvolle roman ‘Indische duinen’, over een in Nederland geboren zoon van een Indische familie die wordt opgevoed in de sfeer van verzwegen leed. Dit boek werd bekroond met de Gouden Uil (1995) en de Trouw Publieksprijs en genomineerd voor de Libris-prijs, de AKO-prijs en de Aristeion-prijs. In 1999 kwam de roman Dubbelliefde uit, in 2000 gevolgd door de novelle ‘Op oorlogspad in Japan’. In september 2002 verscheen de roman-in-taferelen ‘Familieziek’, in 2004 schreef hij het Boekenweekessay ‘Onder het zink. Un abécédaire de Paris’, begin januari 2007 verscheen de roman ‘De wandelaar’ en eind november 2007 ‘Leeftocht’, een verzameling verhalen en reportages. In 2010 kwam zijn roman ‘Tikkop’ uit, die genomineerd werd voor de Libris Literatuurprijs. Eind november 2011 publiceerde hij ‘Stadsliefde’, waarin de stad Parijs centraal staat. 6 november 2014 verscheen de roman ‘Ik kom terug’. De boeken van Adriaan van Dis zijn in vele talen vertaald.

Over de Koepelcolleges
Het Koepelcollege wordt tweemaal per jaar georganiseerd door Bibliotheek Arnhem en boekhandels Het Colofon en Hijman Ongerijmd. Eerder waren onder andere Joris Luyendijk, Midas Dekkers en Geert Mak te gast.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *