Margo Klijn brengt geschiedenis van pand boekhandel tot leven

Nieuw verschenen: Plaats van Ontmoetingen. De geschiedenis van Grote Oord 15 te Arnhem (1482-2017), een boek over de geschiedenis van het pand van de boekhandel en zijn bewoners! Het boek is geschreven door Margo Klijn. Eerder schreef zij De stille slag, Joodse Arnhemmers 1933-1945.

Vijf eeuwen geleden was het pand aan Grote Oord 15 een woonhuis. Het wordt in 1482 voor het eerst genoemd wanneer Wichman van Eymeren zijn ‘huis en hofstede’ aan de Grote Oord verkoopt. Zijn dochter zal een Europese bestseller schrijven. Een aantal bekende Arnhemse stadsbestuurders zijn in de loop van de jaren eigenaar van het huis. Aan het eind van de zeventiende eeuw wordt het woonhuis een bedrijfspand.

Margo Klijn verbindt de levens van de bewoners aan Grote Oord 15 met de vaak roerige gebeurtenissen die in Arnhem en daarbuiten plaatsvonden, met uitstapjes naar boeken en literatuur.

Plaats van Ontmoetingen kost € 15,00. Zaterdag 16 december vertelt Margo Klijn over haar boek en geeft ze een rondleiding door het pand. Lees hier meer.