Agenda

sep
15
za
Arnhems Schrijfatelier van start: shut up, write now!
sep 15 @ 10:30 – 13:00
Arnhems Schrijfatelier van start: shut up, write now!

Het Arnhems Schrijfatelier is een nieuw initiatief van schrijverscafé Oscar en boekhandel Hijman Ongerijmd. Volgens de bekende formule ‘shut up, write now’ kan iedereen vanaf deze zaterdagmorgen in de Boeksalon van Hijman Ongerijmd in alle rust komen schrijven. Ongeveer eenmaal in de zes weken wordt het atelier aangevuld met een praktische workshop.

Het Arnhems Schrijfatelier is gericht op iedereen die schrijft voor zijn of haar plezier en zich daarin wil ontwikkelen. Deze zaterdagmorgen 15 september is de feestelijke start. Programma volgt!

okt
6
za
‘Lampje’ een muzikale voorstelling voor jong en oud
okt 6 @ 14:30 – 16:00

Lampje is een sprookjesachtig en onweerstaanbaar avontuur voor iedereen vanaf 9 jaar. Ter gelegenheid van de Kinderboekenweek nodigen we jong en oud uit voor de muzikale voorstelling Lampje. De voorstelling vertelt het verhaal van Lampje en zit vol mooie en weemoedige liedjes.

Annet Schaap schreef het prachtige boek Lampje, een sprookjesachtig verhaal over de dochter van de vuurtorenwachter en een jongen met een vissenstaart. Samen met Fredrike de Winter maakte ze er vervolgens een muzikale vertelvoorstelling bij.

Annet Schaap won met Lampje de Woutertje Pieterse Prijs voor het mooiste kinderboek. Én ze won er een Zilveren Griffel mee. “Wervelende taal, sfeervol beeld en oprechte durf”, verklaarde de jury. Lampje is een van de Vakantieliefdes van de boekverkopers, ‘een boek waar je wangen van gaan gloeien!’

Annet Schaap (1965) illustreerde eerder bijna tweehonderd kinderboeken, waaronder de Hoe Overleef Ik-serie van Francine Oomen. Lampje is haar debuut.

Annet Schaap. Lampje.
Querido, 15,99.

okt
14
zo
Campert middag met Mirjam van Hengel en Poëzie Hardop
okt 14 @ 14:30 – 16:30

Mirjam van Hengel schreef Een knipperend ogenblik een biografie over het leven en werk van schrijver en dichter Remco Campert. Deze middag is zij te gast en wordt haar verhaal afgewisseld met voordracht door Poëzie Hardop.

Dichter, columnist en schrijver Campert bouwde sinds de jaren vijftig een aanzienlijk oeuvre op en ontving diverse onderscheidingen voor zijn werk. Mirjam Van Hengel sprak gedurende twee jaar wekelijks met Campert en kreeg inzage in zijn volledige archief. Het leidde tot “een portret van het leven en werk van een geliefde schrijver bij wie altijd te lezen is wat er op zijn pad terecht kwam”.
Bekende boeken van Campert zijn onder meer Het Leven is Vurrukkulluk uit 1961, dat dit jaar werd verfilmd, en Een Liefde in Parijs uit 2004. Maar bovenal was Campert een groot dichter. Deze middag vertelt Mirjam van Hengel over Campert. Zij wordt afgewisseld met voordracht door Poëzie Hardop.

Mirjam van Hengel schreef eerder een biografie over leven en werk van Leo Vroman. Ook toen organiseerden we daarover een bijeenkomst. Daaraan bewaren we mooie herinneringen!

 

 

 

Een knipperend ogenblik. Mirjam van Hengel.
De Bezige Bij. € 29.99.
verschijnt eind augustus